Vergelijk en bespaar

Makelaarsdienstverlening

Slim verkopen

1%

House.nl verkoopt jouw huis voor de hóógste prijs met de Open Veiling. Wij bieden jouw huis aan op Funda, sociale media en andere grote woningkanalen. Voor onze dienstverlening rekenen wij een vast laag percentage van 1%, met een minimum van 3500 euro. Ervaar ook het gemak van House.nl.

House.nl
Makelaar
Funda

Lokale makelaars

Bezichtigingen

No-cure-no-pay

Social media marketing

Hoogste prijs door de Open Veiling

Financiële check van potentiële kopers

Optie tot alvast 90% van de vraagprijs

Elke dag tot 20:00 uur geopend

Kosten

1%

1,5%

Makelaarsdienstverlening + FINANCIERING

Slimme verkoopgarantie

House.nl

Ben je van plan een nieuw huis te kopen? Met de slimme verkoopgarantie komt de financiering van een nieuw huis gemakkelijker tot stand en heb je géén dubbele woonlasten. House.nl koopt jouw oude huis alvast voor 90% van de getaxeerde waarde, de rest ontvang je bij verkoop.

House.nl
Bank

Hoeveel ontvang je

Alvast 90% van de
getaxeerde prijs

Alleen het gedeelte ter overbrugging

Wanneer krijg je geld

Flexibel, 31-120 dagen

Bij aanvraag

Je gaat een lening aan

Nee, je krijgt alvast een deel van de verkoopprijs

Ja, je hebt een maandelijkse betalingsverplichting

Wat zijn jouw kosten

0,35% per maand

0,25% per maand

Wanneer betaal je1

Achteraf, als House.nl je huis verkoopt

Maandelijks, totdat het huis is verkocht

Dubbele woonlasten2

Nee

Ja

Aanvullende verkoopkosten3

3%

3%

Eventuele risico’s

Geen, House.nl neemt het verkooprisico over

Risico dat het lang duurt voordat je huis is verkocht

1Bij House.nl heb je geen betalingsverplichting zolang jouw huis in de verkoop staat.

2House.nl koopt alvast jouw huis, waardoor jij geen woonlasten meer hebt: hypotheekrente, aflossing, gemeentelijke belastingen, energiekosten, water en
onderhoud.

3Banken stellen de verkoopkosten standaard op 3% van de verkoopprijs. Klik hier voor de bron.

Lovende recensies
van verkopers

“De makelaar nieuwe stijl. Transparant en goede prijs voor mijn huis gekregen”

Julia Waterland uit Leiden

Ja, House.nl kan elk huis in elke buurt verkopen.

Het gratis waarderapport en de House.nl verkoopgarantie wordt vooralsnog alleen aangeboden in de gemeenten van Delft, Den Haag, Gouda, Haarlem, Leiden, Rotterdam en Utrecht.

Ja, klik hier voor een vrijblijvend telefonisch gesprek.

Klik hier en ontvang een gratis waarderapport van jouw huis.

Het gratis waarderapport wordt vooralsnog alleen aangeboden in de gemeenten van Delft, Den Haag, Gouda, Haarlem, Leiden, Rotterdam en Utrecht. Werkt het waarderapport niet? Klik dan hier voor een vrijblijvend telefonisch gesprek.

Om de daadwerkelijke waarde van jouw huis te bepalen maken wij graag een afspraak voor een gesprek aan huis. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Bij bezichtiging aan huis wordt door de House.nl makelaar de vraagprijs vastgesteld. Dit is de prijs waarvoor wij jouw huis te koop aanbieden. Deze prijs komt tot stand doordat wij tijdens de opname kijken naar de staat van jouw huis en transacties vergelijken van verkochte huizen in jouw buurt.

Dit is afhankelijk van de service die je afneemt.

Makelaarsdienstverlening: 1% over de verkoopprijs, met een minimum van 3500 euro
• Hoogste prijs door de Open Veiling
• Maximaal bereik via Funda en sociale media
• Optie op alvast 90% van de vraagprijs

Verkoopgarantie: 0,35% per maand over de verkoopgarantie
• Kies je ervoor de verkoopgarantie te gebruiken? Dan verkoop je je huis aan House.nl. House.nl neemt jouw woonlasten over (hypotheek, belastingen, energiekosten en onderhoud etc.). Wij blijven actief met de (door)verkoop van je voormalige huis bezig.
• De rente die je normaal maandelijks aan hypotheek betaalt, betaal je nu als een vergoeding voor de financiering aan House.nl alleen dan pas op het moment als het huis daadwerkelijk door ons is verkocht. Deze vergoeding bedraagt 0,35% per maand over de ontvangen verkoopgarantie.
• Voor de makelaarsdienstverlening en het reserveren van de financiering betaal je 3% over de verkoopprijs.
• Met de verkoopgarantie van House.nl heb je geen dubbele woonlasten doordat je de vergoeding pas betaald als het huis is verkocht.

De kosten van verkoop van House.nl bedragen 1% over de verkoopprijs, met een minimum van 3500 euro. Maak je van de verkoopgarantie gebruik? Dan betaal je een vergoeding voor financiering (0,35% per maand over de verkoopgarantie) en de vergoeding voor het afsluiten van de verkoopgarantie en de makelaarsdienstverlening (3% over de verkoopprijs). Bovenstaande kosten dienen pas betaald te worden als het huis is verkocht. Daarnaast betaal je altijd de reguliere opstartkosten.

In vergelijking met andere spelers:
Makelaars bij jou in de buurt hanteren een courtage van gemiddeld 1,5%. Bovenop deze vaste prijzen worden opstartkosten gerekend van ongeveer €500. Daarbij komt dat ze je niet de flexibiliteit en de zekerheid geven dat je huis ook wordt verkocht. Je kunt geen gebruik maken van een verkoopgarantie die House.nl je wel na 30 dagen kan aanbieden.
Internetmakelaars, rekenen vaste prijzen van tussen de €1.300 en €4.000 voor de verkoop van je huis. Bovenop deze vaste prijzen worden opstartkosten gerekend van ongeveer €500. Je dient de bezichtigingen zelf te doen. Wil je dit laten doen? Dan stijgen de kosten aanzienlijk. Internetmakelaars geven je niet de flexibiliteit en de zekerheid dat je huis ook wordt verkocht. Je kunt geen gebruik maken van een verkoopgarantie die House.nl je wel na 30 dagen kan aanbieden.
(Overbruggings)hypotheek, worden veelal bij de bank of andere geldverstrekker afgesloten om een nieuw huis te kunnen financieren. Je hebt in dit proces vaak dubbele woonlasten en bent afhankelijk van:
1. De (strenge) voorwaarden van de bank of geldverstrekker;
2. De meeste geldverstrekkers gaan uit van 3% verkoopkosten bij het afsluiten van een (overbruggings)hypotheek (makelaarskosten, hypotheekrente, belastingen, energie, onderhoud etc.);
3. De rente bij de bank (jaarlijkse kosten: 3% rente gemiddeld);
4. Een eventueel taxatierapport (kosten: €500).

Bovenstaande huidige opties beslaan een langdradig proces met vaak (strenge) voorwaarden. Met House.nl ben je niet afhankelijk van bovengenoemde schakels, en heb je maximale controle over de verkoop van je huis.

House.nl maakt gebruik van de Open Veiling. Door de Open Veiling kunnen potentiële kopers gemakkelijk overbieden. Zo krijgen wij voor jou de hoogste verkoopprijs. Het percentage dat House.nl rekent is hieraan gekoppeld, waardoor wij een extra prikkel hebben jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger het bedrag is waar wij je huis voor verkopen, des te hoger het bedrag is dat jij en House.nl aan de verkoop overhouden.