Veelgestelde vragen

Algemeen

Ja, House.nl kan elk huis in elke buurt verkopen.

Het gratis waarderapport en de House.nl verkoopgarantie wordt vooralsnog alleen aangeboden in de gemeenten van Delft, Den Haag, Gouda, Haarlem, Leiden, Rotterdam en Utrecht.

Ja, klik hier voor een vrijblijvend telefonisch gesprek.

Klik hier en ontvang een gratis waarderapport van jouw huis.

Het gratis waarderapport wordt vooralsnog alleen aangeboden in de gemeenten van Delft, Den Haag, Gouda, Haarlem, Leiden, Rotterdam en Utrecht. Werkt het waarderapport niet? Klik dan hier voor een vrijblijvend telefonisch gesprek.

Om de daadwerkelijke waarde van jouw huis te bepalen maken wij graag een afspraak voor een vrijblijvend gesprek aan huis. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Bij bezichtiging aan huis wordt door de House.nl makelaar de vraagprijs vastgesteld. Dit is de prijs waarvoor wij jouw huis te koop aanbieden. Deze prijs komt tot stand doordat wij tijdens de opname kijken naar de staat van jouw huis en transacties vergelijken van verkochte huizen in jouw buurt.

Door voor een slimme vraagprijs jouw huis te koop aan te bieden, wordt extra aandacht en belangstelling voor jouw huis gecreëerd. Veel potentiële kopers zullen je huis willen bezichtigen. Hierbij maakt House.nl gebruik van de Open Veiling waardoor potentiële kopers elkaars biedingen kunnen inzien en kunnen overbieden waardoor jouw huis de hoogste prijs oplevert.

Nee, de meeste verkopers die gebruik maken van onze dienstverlening hebben een hypotheek op hun huis.

Nee, House.nl verkoopt geen huizen die de afgelopen 6 maanden bij een andere makelaar in de verkoop heeft gestaan.

Nee, voor ons maakt het niet uit of dat je wel of geen krediet hebt afgesloten.

Wij kijken uitsluitend naar de hoogte van jouw hypotheek, zodat bepaald kan worden of dat met de verkoopgarantie jouw hypotheek kan worden afbetaald zodat je schuldenvrij bent.

Ja, echter dienen de huurders mee te werken met zowel het verkoopproces als de bezichtigingen. Daarbij is het van belang dat de huurders uit het huis zijn voordat een verkoopgarantie wordt betaald.

Verkoopgarantie

Nee, het voordeel van House.nl is dat je je huis slim kunt verkopen en alleen indien jij dat wilt, dan kun je na 30 dagen gebruik maken van de House.nl verkoopgarantie. House.nl stelt je met deze propositie in staat maximale controle te hebben over de verkoop van je huis en het zetten van jouw volgende stap.

De verkoopgarantie kun je gebruiken zoals jij dat wil. De meeste verkopers gebruiken het geld voor de aankoop van een nieuw huis. De enige voorwaarde van House.nl is dat je je huidige hypotheek eerst afbetaald, zodat je schuldenvrij bent.

Bij bezichtiging aan huis wordt door de House.nl makelaar de vraagprijs vastgesteld. Dit is de prijs waarvoor wij het huis te koop aanbieden. Wil je gebruik maken van de verkoopgarantie? Dan dient jouw huis onafhankelijk getaxeerd te worden. De verkoopgarantie die je alvast ontvangt is 90% van deze getaxeerde waarde.

House.nl wordt eigenaar van het huis, zodat jij geen woonlasten meer hebt (hypotheek, belastingen, energiekosten en onderhoud etc.). Zodat jij met gemak je volgende stap kunt zetten. House.nl blijft actief met de (door)verkoop van jouw voormalige huis bezig. Bij (door)verkoop ontvang je altijd de volledige prijs die je huis oplevert, zelfs als je al maanden in je nieuwe huis woont.

Je ontvangt altijd de volledige prijs die jouw huis bij verkoop opbrengt. Zelfs indien je al maanden in je nieuwe huis woont en je voormalige huis dan pas wordt (door)verkocht. De vergoeding aan House.nl wordt pas betaald als het huis is verkocht.

In het zeldzame geval dat je huis voor minder dan 90% van de vraagprijs wordt verkocht, draagt House.nl de verliezen die de verkoop van jouw huis met zich meebrengt. Jij bent dus altijd verzekert van een minimale verkoopopbrengst van 90%. Dit geldt alleen als je na 30 dagen de House.nl verkoop(optie)garantie hebt afgesloten.

Ook als je gebruik hebt gemaakt van de verkoopgarantie blijven wij je huis met de Open Veiling verkopen. Zo kunnen potentiële kopers biedingen inzien en kan er gemakkelijk worden overboden. Je ontvangt altijd de hoogste prijs, ook als je huis met de House.nl verkoopgarantie wordt verkocht.

Ook als House.nl je na 30 dagen de optie tot een verkoopgarantie aanbiedt, dan kun je gewoon in je huis blijven wonen.

Wil je de verkoopgarantie ontvangen? Dan verkoop je je huis alvast aan House.nl en dien je te verhuizen. In overleg met jou wordt de verhuisdatum besproken. We zijn hier flexibel in, zodat het past bij jouw planning.

Nee, de verkoopgarantie wordt vooralsnog alleen aangeboden voor appartementen, tussenwoningen en hoekwoningen in de gemeenten van Delft, Den Haag, Gouda, Haarlem, Leiden, Rotterdam en Utrecht.

House.nl is niet verplicht na 30 dagen een verkoopgarantie aan te bieden.

Het maximum dat wij aan verkoopgarantie kunnen uitbetalen is €500.000.

Kosten

Dit is afhankelijk van de service die je afneemt.

Makelaarsdienstverlening: 1% over de verkoopprijs, met een minimum van 3500 euro
• Hoogste prijs door de Open Veiling
• Maximaal bereik via Funda en sociale media
• Optie op alvast 90% van de vraagprijs

Verkoopgarantie: 0,35% per maand over de verkoopgarantie
• Kies je ervoor de verkoopgarantie te gebruiken? Dan verkoop je je huis aan House.nl. House.nl neemt jouw woonlasten over (hypotheek, belastingen, energiekosten en onderhoud etc.). Wij blijven actief met de (door)verkoop van je voormalige huis bezig.
• De rente die je normaal maandelijks aan hypotheek betaalt, betaal je nu als een vergoeding voor de financiering aan House.nl alleen dan pas op het moment als het huis daadwerkelijk door ons is verkocht. Deze vergoeding bedraagt 0,35% per maand over de ontvangen verkoopgarantie.
• Voor de makelaarsdienstverlening en het reserveren van de financiering betaal je 3% over de verkoopprijs.
• Met de verkoopgarantie van House.nl heb je geen dubbele woonlasten doordat je de vergoeding pas betaald als het huis is verkocht.

De kosten van verkoop van House.nl bedragen 1% over de verkoopprijs, met een minimum van 3500 euro. Maak je van de verkoopgarantie gebruik? Dan betaal je een vergoeding voor financiering (0,35% per maand over de verkoopgarantie) en de vergoeding voor het afsluiten van de verkoopgarantie en de makelaarsdienstverlening (3% over de verkoopprijs). Bovenstaande kosten dienen pas betaald te worden als het huis is verkocht. Daarnaast betaal je altijd de reguliere opstartkosten.

In vergelijking met andere spelers:
Makelaars bij jou in de buurt hanteren een courtage van gemiddeld 1,5%. Bovenop deze vaste prijzen worden opstartkosten gerekend van ongeveer €500. Daarbij komt dat ze je niet de flexibiliteit en de zekerheid geven dat je huis ook wordt verkocht. Je kunt geen gebruik maken van een verkoopgarantie die House.nl je wel na 30 dagen kan aanbieden.
Internetmakelaars, rekenen vaste prijzen van tussen de €1.300 en €4.000 voor de verkoop van je huis. Bovenop deze vaste prijzen worden opstartkosten gerekend van ongeveer €500. Je dient de bezichtigingen zelf te doen. Wil je dit laten doen? Dan stijgen de kosten aanzienlijk. Internetmakelaars geven je niet de flexibiliteit en de zekerheid dat je huis ook wordt verkocht. Je kunt geen gebruik maken van een verkoopgarantie die House.nl je wel na 30 dagen kan aanbieden.
(Overbruggings)hypotheek, worden veelal bij de bank of andere geldverstrekker afgesloten om een nieuw huis te kunnen financieren. Je hebt in dit proces vaak dubbele woonlasten en bent afhankelijk van:
1. De (strenge) voorwaarden van de bank of geldverstrekker;
2. De meeste geldverstrekkers gaan uit van 3% verkoopkosten bij het afsluiten van een (overbruggings)hypotheek (makelaarskosten, hypotheekrente, belastingen, energie, onderhoud etc.);
3. De rente bij de bank (jaarlijkse kosten: 3% rente gemiddeld);
4. Een eventueel taxatierapport (kosten: €500).

Bovenstaande huidige opties beslaan een langdradig proces met vaak (strenge) voorwaarden. Met House.nl ben je niet afhankelijk van bovengenoemde schakels, en heb je maximale controle over de verkoop van je huis.

House.nl maakt gebruik van de Open Veiling. Door de Open Veiling kunnen potentiële kopers gemakkelijk overbieden. Zo krijgen wij voor jou de hoogste verkoopprijs. Het percentage dat House.nl rekent is hieraan gekoppeld, waardoor wij een extra prikkel hebben jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger het bedrag is waar wij je huis voor verkopen, des te hoger het bedrag is dat jij en House.nl aan de verkoop overhouden.

Een huis kopen

Je kunt contact opnemen via de advertentie op Funda. Je kunt ook een e-mail voor een bezichtigingsaanvraag sturen naar info@house.nl.

Indien je een huis bezichtigt, krijg je tijdens de bezichtiging de instructies hoe je op het huis kunt bieden. Kun je het huis niet bezichtigen, maar wil je toch op het huis bieden? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Als potentiële koper krijg je updates per e-mail op het moment dat er op een huis wordt geboden. Je kunt er te allen tijde voor kiezen je bieding te verhogen door te overbieden.

Voorwaarden House.nl

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden van House.nl.

Klik hier voor het Privacy Statement van House.nl.