Systeemverandering van de makelaardij

In samenwerking met meer dan vijfduizend huiseigenaren, kopers, verkopers en makelaars, heeft House.nl het aan- en verkoopproces van begin tot eind opnieuw uitgevonden. De consument ervaart niet alleen ontevreden over het gebrek aan openheid en eerlijkheid bij transacties, maar ook wat daaraan voorafgaat, zoals de selectie van kijkers.


Het probleem van de huizenmarkt

Je kent de verhalen wel van mensen die oneerlijke situaties ervaren tijdens het (ver)kopen van een huis. In het 'traditionele' systeem kan er vóór, tijdens en na het aan- en verkoopproces gesjoemeld. Hierdoor ontstaan oneerlijke situaties. Verboden afspraken tussen makelaars door dit traditionele systeem zijn nadelig voor zowel koper als verkoper.


De oplossing is hier en nu

House.nl introduceert een systeemverandering van de makelaardij. Een onafhankelijk systeem waarin kennis, netwerk en wet- en regelgeving zijn toegepast. Hierbij beschikken kijker, koper en verkoper over dezelfde informatie. Enige vorm van informatievoorsprong door makelaars behoort hierdoor tot het verleden.

Gesteund door crowdfunding

De consument vindt dat het anders moet en weet dat het anders kan. 147 crowdfunders omarmen de House.nl systeemverandering door een bedrag van €340.476 te investeren.


Ambassadeurs House.nl

Prof. dr. P.J. Boelhouwer

Hoogleraar huizenmarkt TU Delft

Sinds 2001 is Peter Boelhouwer hoogleraar Housing systems. Hij houdt zich vooral bezig met het woningmarktbeleid. Met trots is professor Peter Boelhouwer ambassadeur van House.nl.


Als eerste op de hoogte van het aanbod?